Elektricien nodig in Weert?

Elektricien nodig in Weert?

–  24/7 Beschikbaar
– Snelle Service

Eelektricien Weert

24/7 Eelektricien beschikbaar in Weert
Pietertechniek is ook verantwoordelijk voor het oplossen van stroomstoringen in Weert. Woont je in de omgeveing van Weert en je hebt een stroomstoring? Neem dan gerust contact met ons, we zijn 24/7 beschikbaar

Stroomstoring
Een storing in uw meterkast kan veroorzaakt worden door kortsluiting. Dit is vaak het gevolg van een storing in één van de elektrische apparaten in uw woning. Het verhelpen van kortsluiting hoeft helemaal geen probleem te zijn en dit kunt u dan ook vaak zelf doen. Hoe? Open eerst de deur van uw meterkast. Naar alle waarschijnlijkheid is de aardlekschakelaar omgeslagen. Schakel alle groepen achter de aardlekschakelaar uit en verwijder vervolgens de stekkers van alle elektrische apparaten die op deze groepen zijn aangesloten. Schakel de groepen en de aardlekschakelaar weer in en plug daarna alle stekkers één voor één weer in het stopcontact. Valt de stroom weer uit zodra u een stekker in het stopcontact steekt? Dan is dit apparaat de veroorzaker van de kortsluiting.

Stroom uitgevallen in meterkast
Een storing in uw meterkast hoeft niet altijd veroorzaakt te worden door kortsluiting. Het kan ook zo zijn dat het probleem bijvoorbeeld in de elektrische installatie zelf zit. In dat geval is het niet verstandig om zelf een poging te wagen uw storing te verhelpen. Uw meterkast is namelijk bijzonder complex en dat maakt het lastig om het probleem zelf op te lossen. Zeker wanneer u hier geen verstand van heeft. Wanneer u het probleem niet kunt achterhalen, is het dan ook verstandig om een elektricien in te schakelen. Dit is tevens het geval wanneer uw hoofdzekering of hoofdautomaat gesmolten is. Dergelijke probleem mag u al helemaal niet zelf oplossen, want dit moet gedaan worden door de netbeheerder. Ook wanneer de storing zich niet beperkt tot uw meterkast, maar de hele straat of buurt er last van heeft, neemt u contact op met de netbeheerder.

Installatieautomaat of aardlekschakelaar

Als er een defect is opgetreden, kan het zijn dat een installatieautomaat of aardlekschakelaar is uitgevallen. Controleer dit in de meterkast als volgt:

Kijk in de verdeelkast of een installatieautomaat of aardlekschakelaar op “O” of “OFF” staat.
Als dit zo is, is er mogelijk een storing in één van de lampen of elektrische apparaten of is er een overbelasting geweest doordat er teveel apparaten gelijktijdig waren ingeschakeld

Bijvoorbeeld

Een lamp springt kapot, waardoor tijdelijk een kleine kortsluiting ontstaat en de installatieautomaat uitschakelt. Zet de lamp uit en vervang hem. U steekt een stekker in het stopcontact en vervolgens valt de stroom uit. Dit apparaat is waarschijnlijk defect. U heeft een aantal apparaten tegelijkertijd aan staan, waardoor de gevraagde stroom te hoog wordt. Schakel een van de apparaten uit. Probeer dus eerst het mogelijke defect of de storing op te lossen en schakel dan de installatieautomaat weer in. Blijft de automaat uitvallen, zonder dat u een oorzaak kunt ontdekken, bel dan uw installateur.

Installatieautomaat inschakelen

Hieronder zijn de handelingen voor het inschakelen van een installatieautomaat stap voor stap uitgelegd.

Als een installatieautomaat is uitgevallen, handelt u als volgt:

Stap 1

Indien meerdere apparaten en/of lampen zijn aangesloten, schakel deze dan eerst uit en haal de stekkers uit het stopcontact
Niet duidelijk? Bel ons we zijn 24/7 beschikbaar om je te helpen.
Bel ons

Stap 2

Schakel de installatieautomaat weer in, door deze in de stand "1" of "ON" te zetten.
Niet duidelijk? Bel ons we zijn 24/7 beschikbaar om je te helpen.
bel ons

Stap 3

Schakel de installatieautomaat weer uit. Schakel één van de apparaten of lampen in en herhaal stap 2. Herhaal deze stappen totdat de installatieautomaat uitvalt. Het is nu duidelijk welk apparaat de storing veroorzaakt, of dat er teveel apparaten tegelijk in werking zijn.
Niet duidelijk? Bel ons we zijn 24/7 beschikbaar om je te helpen.
Bel ons

Stap 4

Blijft de installatieautomaat uitvallen? Neem dan contact op met uw installateur of woningbouwvereniging.
Niet duidelijk? Bel ons we zijn 24/7 beschikbaar om je te helpen.
Bel ons

Blijft de installatieautomaat uitvallen? Neem dan contact op met ons..

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Speciale aanbieding voor nieuwe klanten

10% Korting

24/7 Storingdienst